• Ludo Janssens & Lia Dries

Ludo Janssens & Lia Dries

"We kregen een projectontwikkeling van topklasse met een maximale ondersteuning"

Ludo Janssens en Lia Dries, uit België, zijn de trotse eigenaars van een vakantiehuis in Serra do Bouro, aan de Zilverkust in Portugal, dat ze aankochten met Immo Portugal. Naast hun professionele leven, waar Lia onlangs gepensioneerd is als verpleegster en Ludo ondernemer en investeerder is, hebben ze ook ervaring in het kopen van verschillende vakantiewoningen in Italië en Zwitserland. In dit interview deelt Ludo waarom hun vakantiehuis in Portugal gemakkelijker werd gemaakt met de hulp van de bedrijven van de Leisure Launch groep...

 

06 Ludo Janssens Testimonial Immo Portugal min

 

Wat was uw ervaring met Portugal voordat u dit huis bouwde?

Tien jaar geleden heb ik een jaar in Lissabon gewerkt met mijn adviesbureau. In die tijd heb ik een aantal mensen in Portugal leren kennen en heb ik ook leren genieten van de Portugese levensstijl. Hoewel het werk nogal stresserend was, waren er genoeg mogelijkheden om na het werk te ontspannen. Ik leerde genieten van lekker eten, vriendelijke mensen, de cultuur, de prachtige natuur, meestal zonnige dagen, stranden, terrasjes, etc.... Het was dus niet moeilijk te begrijpen als je het over het Portugese "Eenvoudige Leven" hebt.

Later kwam ik een paar keer op vakantie. Ik bezocht Porto, deed een autotocht van het noorden naar het zuiden en verbleef enige tijd in de Algarve. Alles was een bevestiging van wat ik verwachtte, en ook voor Lia, zij had een soortgelijk gevoel en ervaring met Portugal.


Waarom hebben jullie de Zilverkust gekozen om in Portugal te investeren? 

Aanvankelijk waren we niet van plan om in Portugal of de Zilverkust te investeren. Maar na enkele Belgen gesproken te hebben die ons voorgingen en vervolgens, eerder toevallig, Tim Demeyer ontmoet en gesproken te hebben in Antwerpen - de streek waar we wonen - kregen we informatie over enkele Immo Portugal projecten en raakten we geïnteresseerd.


Kunt u iets vertellen over hoe Immo Portugal u geholpen heeft om de beslissing te nemen om een eigendom te kopen? 

Zoals verwacht kan worden van een goede verkoper, maar zonder enige druk te voelen, overtuigde Tim ons om terug te keren naar Portugal om een paar van de nieuwe projecten van Immo Portugal te bezoeken. Sindsdien staat Tims telefoonnummer als "Timmo Portugal" op mijn Iphone!

We logeerden in een hotel in Caldas da Rainha en de volgende ochtend ontmoetten we Rita, Tims collega in Portugal die de streek, alle leuke plekjes en mogelijkheden echt kent. Zij haalde ons op en begeleidde onze onroerend goed tour. Hoewel Lia niet in haar beste humeur was - ze heeft er een hekel aan om van plaats naar plaats te rijden - was ze na de ontmoeting met Rita en dankzij de bezoeken die op een vriendelijke manier werden geleid, volledig op haar gemak gesteld en begon ze zelfs te genieten van de rondleiding en de natuurlijke landschappen die we tussen de projecten door zagen.

Bij elk perceel kregen we de architectonische basistekeningen te zien van hoe de woning eruit zou zien, maar Rita passeerde ook een aantal voltooide Immo Portugal woningen en projecten die in aanbouw waren. Ongeveer vijf uur later vroeg ze welk perceel ons het meest beviel en toevallig, want dat gebeurt echt niet vaak, hadden we allebei hetzelfde perceel bovenaan ons lijstje staan.

Daarna zijn we wat gaan drinken en hebben we een hapje gegeten om alles te bespreken. Opnieuw, zonder enige druk te voelen, legde Rita uit dat als we echt overwogen het perceel en het project te kopen, het tekenen van een niet-bindende optie ons in staat zou stellen het veilig te stellen. We gingen akkoord omdat we wisten dat het mogelijk was een dergelijke kans zelfs een dag later al te verliezen, aangezien het aantal beschikbare bouwpercelen zeer beperkt is. Zeker een unieke op zichzelf staande villa, dat was waar we naar op zoek waren.

 

03 Ludo Janssens Testimonial Immo Portugal min

"We wilden het beste resultaat. Ik denk dat dat resultaat vandaag duidelijk is."

 

Hoe heeft de after-sales service van Leisure Launch u geholpen bij het bouwproces? 

Als Belgische vertegenwoordiger heeft Tim de opvolging op zich genomen na onze terugkeer in België. Hij heeft ons precies uitgelegd hoe een koop- en bouwproces bij Immo Portugal in zijn werk gaat en hoe de juridische procedures verliepen, die door een hele goede advocaat op aanraden van Tim werden afgehandeld. Hij loodste ons door het labyrint van regels en procedures en zorgde voor heel wat administratieve stappen bij de lokale autoriteiten.

Toen alles duidelijk was, activeerden we de eerder getekende optie en kochten we de eigendom. Eerst ondertekenden we het perceel, door middel van een koopcontract dat door onze advocaat was opgesteld. Daarna ondertekenden we een contractovereenkomst met het bouwbedrijf. Al mijn voorwaarden werden zonder problemen in de overeenkomst opgenomen, en vanaf dat moment nam Luis Cardoso, van Leisure Launch, de rol van coördinator voor de bouw en opvolger over. Tim was nog steeds beschikbaar als er een administratief punt of vraag verduidelijkt moest worden, maar de communicatie met Luis verliep zo soepel dat we al snel rechtstreeks naar hem toe begonnen te gaan.

De betaling voor elke fase van het bouwproject werd pas voorgesteld bij de oplevering van die fase, en bij elke fase wisten we wat de vaste kosten zouden zijn en de werkzaamheden werden steeds bevestigd met talrijke foto's van de staat van het project op elk specifiek moment.

Van tijd tot tijd waren er wijzigingsvoorstellen van Luis of verzoeken tot wijzigingen door ons gedaan. Voor elke wijziging kregen we een duidelijk prijsvoorstel om over te beslissen. Naarmate de afwerkingsfase vorderde, waren er meer opties om uit te kiezen, maar alles werd duidelijk beheerd. Dit was echt de enige manier voor mij om een dergelijk project op een afstand van 2000 km van de werf op te volgen. Ik kan me geen enkele discussie herinneren over keuze, kwaliteit, prijs of beslissing... want alles was gedocumenteerd en in onderling overleg overeengekomen. De enige discussie die van tijd tot tijd plaatsvond, ging over de planning en timing van bepaalde leveringen, vooral tijdens de pandemie. We verkozen echter kwaliteit boven snelheid, dus dit deed uiteindelijk niet ter zake. Men verzekerde ons dat we het beste bouwbedrijf in de regio hadden, en hoewel ze veel gelijktijdige projecten hadden, zouden ze topkwaliteit leveren. Dus, op dat moment, zeiden we: "OK, pandemie of niet, we willen het beste resultaat". En ik denk dat dat resultaat vandaag duidelijk is.

 

04 Ludo Janssens Testimonial Immo Portugal min

"De voorstellen en adviezen op het gebied van binnenhuisarchitectuur die we kregen waren boven verwachting"

 

Wanneer werd Portugal Interiors in dit proces geïntroduceerd? 

Zo'n drie à vier maanden voor de oplevering van ons huis zijn we een aantal opties gaan bekijken. We kozen vrij snel voor Portugal Interiors. De voorstellen en het echte interieurarchitectuuradvies ter plaatse die we van Ana Silva kregen, waren opnieuw boven verwachting. Geen optie of vraag was te veel. Van messen voor onze keuken tot kunstwerken aan de muren. Alles ging door Ana's handen, met perfecte suggesties, pasvormen, kleuren en zelfs speciaal voor dit huis ontworpen meubilair. Echt, alles was perfect.

 

07 Ludo Janssens Testimonial Immo Portugal min

 

Hoe heeft u uw meubelpakket gekozen?

Er werden enkele hoofdstijlen gepresenteerd, die een bepaald 'genre' bestreken. We kozen er een en vervolgens werd alles gerangschikt volgens onze wensen, op zo'n manier dat elke lijn min of meer uniek werd in zijn resultaat voor ons huis. Toen alle keuzes waren gemaakt, kregen we een complete en ook vaste prijsofferte, met alle installaties inbegrepen.

 

08 Ludo Janssens Testimonial Immo Portugal min

"We moesten beslissen of we tevreden waren met 3* of dat we naar 5* wilden gaan"

 

U bent van plan uw vakantiehuis in Portugal te verhuren...

Ja, maar ook hier hadden we een aantal opties in ons hoofd. Lokale huisonderhoudsbedrijven, anderen gespecialiseerd in verhuur, anderen die alleen sleuteldiensten of schoonmaak doen, enz.

Toen we via SCH kwamen, vonden we alles in één complete service van hoog niveau. Misschien niet de goedkoopste optie op het eerste gezicht, als je dit in het begin ziet met alle diensten met vaste en variabele kosten gepresenteerd in één lijst. Maar als je alles in aanmerking neemt wat inbegrepen is, wordt hun aanbod de "beste in zijn klasse".

 

09 Ludo Janssens Testimonial Immo Portugal min

 

Aangezien alle activiteiten gecoördineerd plaatsvinden met één lijn van communicatie en management, resulteert dit in een 4- tot 5-sterren residentieservice, die ons huis opwaardeert tot een andere categorie van klanten. In lijn met zijn architectuur, constructie, afwerking, decoratie en ligging. Na een bepaalde 'startperiode' resulteert dit in een hoger segment van huurprijzen. Met andere woorden, het was ook een proces, waarbij we moesten beslissen of we tevreden waren met 3* of dat we naar 5* huurkwaliteit wilden gaan.

We staan nog maar aan het begin van de verhuurservice, maar met wat we al weten en de communicatie met Sandra Filipe en de professionaliteit van haar team, hebben we het volste vertrouwen in ons succes.

Hoe belangrijk was het om in Portugal te investeren via bedrijven die tot dezelfde groep behoren?

Met Leisure Launch wordt het allemaal één klok, waarbij elk element binnenin op een gecoördineerde manier werkt. Wij werken bijvoorbeeld ook samen met Sofia Cardoso van Portugal Accounting.

Tot nu toe kan ik alleen maar zeggen dat wij topklasse projectontwikkeling hebben gekregen met maximale ondersteuning en een zeer speciaal "oog" voor de wensen van de klant.

 

10 Ludo Janssens Testimonial Immo Portugal min

 

Welke ervaring zou u meegeven aan iemand die in het buitenland woont en van plan is te investeren in een woning in Portugal?

Ik zou ze uitnodigen om naar de regio te komen, de omgeving te zien en eventueel onze villa (Casa Claudio) te bezoeken, om de ervaring te beleven van wat u noemt "The Simple Life". De integratie met een woning van hoge kwaliteit in een traditionele Portugese omgeving en levensstijl.

 

 

 

Blijf op de hoogte

SCHRIJF IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

marker  Portugal

Avenida Marginal Loja 1
Edifício Vasco da Gama
2460-096 São Martinho do Porto - Portugal
Tel.: +351 262 980 576
Mobiele: +351 911 069 081

marker  BELGIË

Kribbestraat 4 bus 1
2000 Antwerpen - België
Tel.:  +32 3 283 70 70
Tel.:  +32 496 30 94 89

Oproepen naar het nationale vaste netwerk. De communicatiekosten hangen af van het tarief dat u met uw operator bent overeengekomen.

Immo Portugal

Ponta de São Lourenço

Immo Portugal is een toonaangevend makelaarskantoor dat gespecialiseerd is in vastgoed te koop in Portugal.

Bezoek onze kantoren in Antwerpen België en Zilverkust Portugal.

Leisure Launch Group

© 2022 Immo Portugal • Privacybeleid

APEMIP - Associação dos Profissionais e Empresas de Mediação Imobiliária de Portugal      APPII – Associação Portuguesa de Promotores e Investidores Imobiliários    Câmara de Comércio e Indústria Portuguesa