• Zilverkust Portugal Nazare strand

Zilverkust

De Zilverkust, ook wel Costa de Prata genoemd, staat alsmaar meer bekend als interessantste investeringsgebied van Europa.

Costa de Prata

De Silver Coast, ook wel Costa de Prata of Zilverkust genoemd, staat bekend als één van de meest interessante groeiregio’s op dit moment. Deze regio werd eerder ook al door Channel 4 uitgeroepen als één van de beste streken om te investeren.

Deze streek is ideaal voor mensen die niet houden van massatoerisme maar toch ook niet te rustig willen zitten. Prachtige ongerepte strandjes worden afgewisseld met iets meer toeristische stranden. Deze streek bevat ook veel cultuursteden die erkend worden door het UNESCO werelderfgoed. Surfers en golfers komen hier ook perfect aan hun trekken.

De Costa de Prata is een heel uitgestrekte kust, die loopt van Espinho in het noorden van Portugal tot Ericeira in het zuiden.

Immo Portugal focust zich op het OESTE gebied (dit betekent “het Westen” in het Portugees), gezien de snelle bereikbaarheid vanaf de luchthaven van Lissabon. Op minder dan een uur sta je aan je vakantiewoning.

Gezien de luchthaven van Lissabon net boven de stad ligt, hoef je de stad zelf niet meer te doorkruisen en ben je direct op de autostrade richting Zilverkust.

Maar vooral de vastgoedprijzen zijn hier nog interessant.

Costa de Prata

De Zilverkust kenmerkt zich door zijn verscheidenheid: prachtige rotskusten afgewisseld door gouden stranden, ongerepte natuur en pittoreske dorpjes. Verder zijn er veel riviertjes en stroompjes die voor een weelderige plantengroei zorgen.

Badplaatsen met prachtige zandstranden zijn hier volop aanwezig. Het kristalheldere water alsook het onvervuilde milieu, zijn de hoofdattracties van deze stranden. Brede zandstranden zijn te vinden in de buurt van Peniche, de meest westelijke stad van Europa. Vanuit Peniche kan men een excursie per boot doen naar de prachtige Berlenga-eilanden. Ook Ericeira heeft een mooi breed strand. De golven van Areia Branca trekken dan weer surfers en bodyboarders aan. São Martinho do Porto en Salir do Porto, gelegen aan een baai, zijn erg geliefd bij gezinnen met kleine kinderen door het veilige en warme zwemwater dat de baai biedt. Een andere zeer geliefde badplaats is Foz do Arelho, ook wel bij ons het “Knokke” van de Silver Coast genoemd. Hier komen mensen vooral voor de prachtige lagune van Óbidos die uitmondt in de wilde Atlantische Oceaan.

Voor golfers die graag hun techniek op de proef willen stellen, brengen de banen van de Costa de Prata sterke gevoelens teweeg. Er zijn op vandaag reeds een tiental golf­banen te vinden. Ondertussen worden in deze regio trouwens meer dan 10 nieuwe golfterreinen aangelegd… kortom, een echt golfparadijs! Niet voor niets dus dat deze regio onlangs werd uitgeroepen tot dé Europese golfbestemming!

De omliggende heuvels, de zee en het strand vormen dan weer het ideale terrein voor lange wandel- of fietstochten.
Duiken, surfen en roeien zijn de andere sporten die hier vaak uitgeoefend worden. 

Ook het enorme aanbod cultuur trekt vele mensen aan. Óbidos en Alcobaça zijn plaatsen vol geheimen en magie, waar natuur en mens in zo’n perfecte harmonie leven, dat de UNESCO de steden op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. De stad Caldas da Rainha dankt haar naam aan de thermale bronnen.
Nazaré met zijn milde klimaat en grote landschappelijke schoonheid bezit één van de oudste visserijtradities van Portugal.
Het beroemde bedevaartsoord Fatima, Torres Vedras, Batalha enz. zijn zeker een bezoekje waard.

De zon ontbreekt zeker niet aan de Costa de Prata! Het klimaat is een gezond, mild klimaat met veel zon, ook gedurende de wintermaanden. Op het hoogtepunt van de zomer zijn de temperaturen er rond de 30 graden maximaal en in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden overdag en 10 graden ‘s nachts.

Costa de Prata
Costa de Prata

Bovendien ligt de Zilverkust op minder dan een uur rijden van de hoofdstad Lissabon en is daardoor vanuit elke grote luchthaven in Europa gemakkelijk en snel te bereiken. Vandaag de dag zijn er al meer dan 10 vluchten per dag beschikbaar vanuit Brussel en voor minder dan 50€ kan je soms al heen en terug vliegen naar Lissabon.

De streek heeft de laatste jaren veel subsidies gekregen van de Portugese overheid alsook van Europa, waardoor een groot aantal badplaatsen meer aantrekkelijk gemaakt werden voor toeristen. Eén van de grootste projecten die nog op til staat, is de ombouw van de haven in Nazaré tot een jachthaven, samen met een luxe resort die hieraan zal gelinkt worden.

Voor investeerders die interesse hebben in de aankoop van een tweede verblijf speelt bovendien mee dat de Zilverkust op dit moment één van de belangrijkste gebieden is als het gaat om de markt voor tweede huizen. Het is een regio die zich steeds verder zal ontwikkelen in de richting van een luxueus en aantrekkelijk gebied voor toerisme van hoog niveau.

Nu is hét moment om te investeren in de Costa de Prata, waar de waarde van onroerend goed jaarlijks stijgt. De lokale overheden zijn heel restrictief wat betreft het vrijgeven van vergunningen voor grote hotels en dergelijke. Dit zorgt er voor dat mensen die verblijfsaccommodatie zoeken aan de Zilverkust snel terecht komen op de markt van privé eigenaars die hun villa of appartement verhuren. Dit zorgt voor een mooi verhuurrendement en op termijn een mooie potentiële meerwaarde omwille van het schaarse aanbod van nieuwe projecten.

Costa de Prata
Costa de Prata

Kortom, aan de Costa de Prata kom je terecht tussen de warme & gastvrije Portugese bevolking. Je kan hier nog genieten van pure natuur, rust en lekker eten. De combinatie van ruige, ongerepte natuur met de faciliteiten die een grote stad als Lissabon biedt, maakt dit gebied onweerstaanbaar aantrekkelijk voor veel investeerders en toeristen.
Hierdoor is een woning in dit gebied niet alleen een prachtige tweede woning maar ook een zeer solide investering!

Let's chat

Contact opnemen

Vul je contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Blijf op de hoogte

SCHRIJF IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

marker  Portugal

Avenida Marginal Loja 1
Edifício Vasco da Gama
2460-096 São Martinho do Porto - Portugal
Tel.: +351 262 980 576  |  Mobiele: +351 911 069 081

marker  BELGIË

Kribbestraat 4 bus 1
2000 Antwerpen - België
Tel.:  +32 3 283 70 70  |  +32 496 30 94 89

Oproepen naar het nationale vaste netwerk. De communicatiekosten hangen af van het tarief dat u met uw operator bent overeengekomen.

Immo Portugal

Ponta de São Lourenço

Immo Portugal is een toonaangevend makelaarskantoor dat gespecialiseerd is in vastgoed te koop in PortugalBezoek onze kantoren in Antwerpen België en Zilverkust Portugal.

Leisure Launch Group

© 2023 Immo Portugal  •  Privacybeleid  •  Livro de Reclamações  •  Alternatieve geschillenbeslechting

APEMIP - Associação dos Profissionais e Empresas de Mediação Imobiliária de Portugal      APPII – Associação Portuguesa de Promotores e Investidores Imobiliários    Câmara de Comércio e Indústria Portuguesa       realtor logo white  cips logo certified international property specialist